Uutisia Triplasta: Mall of Triplasta vuokrattu lähes 70 prosenttia

Mall of Triplan tiedote 16.2.2018

Mall of Triplan uusi vuosi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Liiketiloista on vuokrattu jo lähes 70 prosenttia. Kaupunkikeskuksen elämystarjontaa on liittynyt vahvistamaan baltialainen elokuvateatteriketju Cinamon. Pasilan alueen palvelutarjontaa lisää myös Töölön seurakunta, joka avaa Mall of Triplaan seurakuntakeskuksen. Viimeisimpien julkistusten joukossa ovat myös Apple-tuotteisiin keskittyvä 1Store, Kookenkä, Luxury Nails & Spa, Salaattiasema ja Story sekä kivijalkaa ja nettikauppaa yhdistävä Prisman noutopiste.

Mall of Tripla saavutti harjakorkeuden – rakentaminen jatkuu aikataulussa

Triplan rakentaminen on jokaisen kolmen korttelin osalta edennyt runkotöihin ja saavuttanut jo Pasilansillan tason. Työmaa muuttuu kaupunkikuvassa näkyvämmäksi päivä päivältä, kun kortteleiden rungot nousevat silmissä ja elementtejä nostavat torninosturit kohoavat yhä korkeammalle. Triplan rakentaminen jatkuu suunnitelmien mukaisesti, ja tällä hetkellä työmaalla työskentelee jo noin 1 100 henkeä.

Työmaalla juhlittiin 25. tammikuuta Mall of Triplan harjannostajaisia, kun kauppakeskus saavutti harjakorkeuden. Kauppakeskuksen runko etenee noin 2 kuukautta edellä alkuperäistä yleisaikataulua, ja rungon valut valmistuvat helmikuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä niin kauppakeskuksen kuin pysäköintilaitoksen kaikissa kerroksissa tehdään sisävalmistustöitä, kuten muuraus- ja maalaustöitä sekä talotekniikka-asennuksia.

Triplan keskimmäisen korttelin hotellin betonirunkoa valetaan parhaillaan. Samalla korttelin ensimmäisen toimistokerroksen kantavia lattiarakenteita rakennetaan jo. Kyseessä on järeä kehäpalkisto, jonka päälle toimistorakennuksen elementtirunko lähtee nousemaan helmikuun alkupuolella.

Aseman runkoasennukset ovat alkaneet kantavien betoni- sekä terärakenteiden osalta. Järeiden betonipalkkien päältä lähtevät nousemaan toimistorakennukset sekä aseman itä- että länsilaidalla kevään aikana.

Kahden ensimmäisen asuintalon, Fredikan ja Firdon, rakentaminen on aloitettu seinien raudoitus- ja muottitöillä. Länsipuolen asuintalojen rakentaminen alkaa helmikuun puolivälissä. Asunnot sijoittuvat kahteen rakennukseen, joissa on yhteensä neljä taloyhtiötä: Fredika, Firdo, Klyyga ja Bööle sekä kylätalo Greija.

Ensimmäinen Triplan yhteistyöseminaari tarjosi kattavan tietopaketin

Triplan yhteistyöseminaariin torstai-iltapäivänä 8.2.2018 osallistui yhteensä satakunta asiakasta, suunnittelijaa ja triplalaista. Seminaarissa käsiteltiin laajasti yhteistyön kannalta tärkeitä aiheita koskien niin rakentamista kuin kauppakeskuksen toiminnan aikaa. Seminaarin materiaalit lähetetään kaikille vuokralaisille lähiaikoina sähköpostitse.

Seminaarin aluksi tuotantojohtaja Pekka Luukkonen kertoi Triplan rakentamisen vaiheista tähän mennessä ja esitteli tietomallin runkojen rakentumisesta. Projekti-insinöörit Hanna Korkeila, Sanna Myllymäki ja Anna Tiainen esittelivät liiketilasuunnittelun prosessin. Työsuojelupäällikkö Erno Martin kertoi Triplan rakentamisen aikaisesta työturvallisuudesta. Erno painotti Triplaan laadittuja tiukkoja ohjeita, sillä tavoitteena on aidosti tapaturmaton työyhteisö ja projektin valmistuminen aikataulussa.

Lisäksi projektipäällikkö Raimo Moilanen ja kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto esittelivät Mall of Triplan shopfront-manuaalin ja mahdollisuudet tuoda omanlaisia, näyttäviä shopfront-ratkaisuja liiketiloihin. Kahvitauon jälkeen ryhmissä pohdittiin onnistuneen yhteistyön elementtejä sekä toiveita yhteistyölle ja toimivalle kauppakeskukselle. Ryhmissä käytiin vilkasta keskustelua ja vaihdettiin ajatuksia puolin ja toisin.

Seminaarin lopuksi Pirjo Aalto ja projektipäällikkö Outi Vaarala kertoivat kauppakeskuksen toiminnan aikaisista asioista aina yhteismarkkinoinnista pysäköintiin ja julkisivumainospaikkoihin. Kysymysten ja keskustelun jälkeen nostettiin malja alkaneelle yhteistyölle.

 

Lisätietoja Triplasta:

Ulla Helander

ext-ulla.helander@yit.fi