FINNISH MUSIC HALL OF FAME - matka suomalaisen musiikin historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen

Kauppakeskus Triplaan avataan syksyllä 2019 nykyaikainen musiikkimuseo ja suomalaisen musiikin kunniagalleria.

 

Suomalainen musiikki ja sen tekijät laidasta laitaan ovat pääosassa elämyksellisessä ja toiminnallisessa, nykyajan teknologiaa monipuolisesti hyödyntävässä museossa, joka avautuu lokakuussa 2019 osana Triplaa, Pasilan uutta kauppa- ja elämyskeskusta.

 

Uudenlaisen musiikkimuseon sydämessä on kunniagalleria, johon valitaan vuosittain joukko suomalaisten rakastamia ja kunnioittamia muusikoita. Lisäksi museo tarjoaa muun muassa nostalgisia aikamatkoja soiviin muistoihin, musiikkitietoa hauskassa muodossa sekä monenlaisia mahdollisuuksia heittäytyä itse soiton, laulun ja tanssin vietäväksi.

 

Uusi musiikkimuseo liittyy osaksi pohjoismaisten musiikkimuseoiden ketjua, johon kuuluvat muun muassa Ragnarock Roskildessa Tanskassa, Rockheim Trondheimissa Norjassa ja ABBA-museo Tukholmassa. Se vertautuu myös maailmalla yleisiin kunniagallerioihin eli Hall of Fame -museoihin, mistä juontuu tulevan museon englanninkielinen nimi Finnish Music Hall of Fame. Se kutsuu myös matkailijat tutustumaan suomalaisen musiikin tähtiin, niin maailmanmaineeseen nousseisiin kuin erityisesti kotiyleisölle rakkaisiin.

 

Kaikki musiikinlajit samassa kunniagalleriassa

 

Suomalainen versio kunniagalleriasta ja sen ympärille muotoutuvasta museosta on ainutlaatuinen.

 

”Meillä kunniagalleriaan kootaan kaikkien musiikinlajien huippuja kapellimestareista räppäreihin, hevibändeistä kansanmusiikkiyhtyeisiin, sinfonikoista iskelmäartisteihin. Ennakkoluulottomasti klassista ja populaaria musiikkia yhdistelevä museo tarjoaa tilaisuuden uudenlaisiin löytöihin, kohtaamisiin ja rajanylityksiin”, kertoo hankkeen ideasta ja toteutuksesta vastaavan Finnish Music Hall of Fame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni.

 

Kunniagallerian valinnat tekee komitea, johon on koottu suomalaisen musiikin tekijöitä ja asiantuntijoita. Ministeri Lauri Tarastin johtamassa valintakomiteassa ovat edustettuina muun muassa Muusikkojen liitto, Musiikkituottajat, Teosto, Gramex, Suomen Säveltäjät, Sibelius-Akatemia, Musiikkiarkisto, Musiikkitalo, Tampere-talo, Pomus, Sulasol, Kansallisooppera, Sibelius-museo, Suomen kansanmusiikkiliitto ja Suomen musiikkioppilaitosten liitto.

 

Teknologia luo elämyksiä uudentyyppisessä museossa

 

Finnish Music Hall of Fame:ssa nykyajan teknologialla on keskeinen osa esine- ja kuvakerronnan rinnalla. Tämä mahdollistaa tilojen muuntumisen uudenlaisiksi, monitasoisiksi musiikki- ja museoelämyksiksi. Musiikkimuseon yksi tavoite on esitellä ja myös viedä maailmalle nuorten kotimaisten teknologiayritysten virtuaalitodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen liittyviä keksintöjä, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia soiton, laulun ja tanssin iloista uusilla tavoilla.

Kuva by YIT
Kuva by YIT
Kuva by YIT
footer_fame
Follow us